Senaste inläggen

Av T-side Ape - 27 augusti 2011 09:36

Skall strax i väg på en liten lokal warmachine turnering på den lokala butiken Batalj. 35pts killbox med möjlig alternativ lista. Satt och skrev en snabb terminus lista att testa om pGorshade skulle sluta fungera. Tror att Killbox passar pGorshades Mageblight väldigt bra. Sedan sist har jag spelat en 5:e match mot Khador. Fick en insikt att Beast 9 och Doomreavers är bra men också lite idéer om hur jag skall hantera dem. Rapport från turneringen kommer senare (kanske redan ikväll) samt jag har även börjat fundera på en taktik förklaring för hur jag spela min pGorshade lista så ni får koll på det. Annars i veckan är det NärkeBowl som hägrar och jag borde försöka öva på att spela med "super suckers" innan den går av stapeln, men just nu är warmachine roligare än BloodBowl.


Haft semester och varit borta så inget har målats färdigt.


Warmachine resultat så här långt:

pGorchade 5-0

/M.

ANNONS
Av T-side Ape - 14 augusti 2011 17:42

Spelade den 3:e och 4:e warmachine matchen mot en Rhulic mercanary armé ledd av Gorten Grundback. Att det blev två matcher var för att Gorten i den första matchen dog i min runda två efter en lyckad harpunering av Malice och gängspö av banethralls. Efter det spelade Gorten lite försiktigare men han hade inte någon större möjlighet att nå en vinst. Hans armé byggde på att tåla mycket stryk, det var många Ogres och två heavy jacks. Problemet var att de inte klarade av den brutala kraften av banethralls i kombination mageblight vilket stängde ner Gorten pga av hans låga fokus på 5. Trots det lyckades han slamma Malice in i pGorshade och skjuta en omgång "dubble barrel" på honom vilket lämnade Gorshade med 2 kvar i hälsa. Då var dock allt han hade med sig i striden dött förutom Gorten vilket gjorde att han fick ge sig. Lärdom: om du kan läka din warcaster så gör det, necrosurgeon är där av den anledningen i första hand, i andra hand är hon till för att skapa nya mechanithralls!


På målningsfronten har jag nu lyckats avsluta mina mechanithralls.

 

Mechanithralls med Brutethrall - att de är 8 (dvs 2 mer än truppens storlek) beror på att man kan hoppas på att Necrosurgeon ska kunna utöka truppen i de bästa fall.

Modellen med ett L på plattan är ledaren i truppen. Om vi tittar på hela listan och markerar det som är färdigmålat med fet stil ser det ut så här:

Gorschade the bastard
Deathwalker
Malice
Slayer
Bane Lord Tartarus
Bane Thrall (6)
Bane Thrall Officer & Standard
Mechanithralls (6)
Brute Thrall
Necrosurgeon & 3 stitch thralls
Pistol wraith
Bloat Thrall
Machine wraith
Madelyn

16 målade och 12 modeller kvar att måla (plus ytterligare 6 bane thralls för pGorshades feat). Näst upp på målningsbordet är Malice, Slayer och Macine wraith, de tre är redan till stora delar grundmålade. Sen tror jag att jag tar Madelyn innan Bane thrallsen ska målas. den 27/8 är det en lite warmachine turnering på Batalj. Chansen att allt ska vara målat tills dess är liten men förhoppningsvis är lite mer fixat i alla fall. Till nästa gång.


Warmachine resultat så här långt:

pGorchade 4-0

/M.

ANNONS
Av T-side Ape - 13 augusti 2011 09:33

Warmachine - Cryx

Min andra warmachine match spelades i torsdags mot Menoth. Samma lista som första gången förutom att Ragman var ersatt av Madelyn Corbeau , en betydligt användbarare modell i en pGorshade lista. Hennes bonus förflyttning lät mig göra manövrar som gav mig stora fördelar. Listan jag mötte var inte så optad mot min lista, det var Harbinger of Menoth med 4 heavy jacks (av vilka en var avataren), en kör, 2 paladiner och Vilmon plus någon mer support gubbe. Jag vann slaget om vem som går först och ställde upp mina jacks, pGorshade med support och bane truppen centrallt medan min bloat thrall och pistol wraith tog ena sidan och min machine wraith och hela mechanithrall truppen tog andra. Menoth optade då att plasera hela armen på ena flanken (den med pistol wraith) vilket kunde varit bra om det inte var för ett hus på den sidan. Då hans arme hamnade bakom ett hus hade han stora svårigheter att manuvrera och jag kunde använda hans trängda läge till att springa upp med mina modeller från andra flanken. När han så använde sin Avatar och feat kombo, vilket var mycket giftig, kunde jag ändå blocka hans charge linjer med min bloat thrall och se till att jag fick första chargen turen där efter. Efter det skar bane thrallsen rakt igenom hans arme.

Andra lärdomar är att spela mer försiktigt med Pistol wraithen, som dog utan ha gjort något, samt se upp för avatar/ harbringer feat kombon (skulle han få till den skulle det bli riktigt uppförsbacke för min lista. Hans paladiner såg jobbiga ut på papperet då de kunde välja att bara bli skadade av magiska attacker men i praktiken är de bara tre modeller och kommer de för nära Malice eller pGorshade så dör de, annars kan de gärna få döda någon mechanithrall eller liknande, det stör mig inte.


Betyg 2:a matchen

Gorschade the bastard VG
Malice VG
Slayer MVG
Bane Lord Tartarus VG
Bane Thrall +UA VG
Mechanithralls + UA + necrosurgeon G
Pistol wraith IG
Bloat Thrall G+
Machine wraith G-
Madelyn VG

Jag tycker att warmachine är en riktig höjdare att spela. Efter som alla figurer har så många specialförmågor blir kombinationerna riktigt kluriga att se och vilken aktiveringsordning ens egna armé ska ha på sin tur är en utmaning.


Warmachine resultat så här långt:

pGorchade 2-0BloodBowl - W. Elf

På mål fronten har jag målat upp ett wood elf/elf lag till BB turneringen Närkebowl (en kompis skall spela med dem). Målningen är ok men inte det bästa jag kan. Fräshar kanske upp den senare om jag själv skall spela med laget i någon turnering i framtiden.


 

Äppelbo BK

/M.

Av T-side Ape - 28 juli 2011 07:53

Gorschade the bastard (eller pGorschade som han kallas) visade sig vara en mycket effektiv warcaster mot en ren skytte lista cygnar. Hans magier som stoppar skytte genom att ge allt stealth samt som stoppar magier i hans omgivning saboterade effektivt allt möjligt motstång från eNemo och hans mannar. Dessutom ska det tillägas att min motståndares armé mest var ihop satt för att allt skulle kunna skjuta blixtar och inte för att vara effektiv. Dock, på vissa sätt var den ändå skrämmande.


Utvärdering av trupperna - betyg IG, G, VG samt MVG och ev. +-.

Gorschade the bastard - VG. Magierna sabbade motståndarens skytteplaner och feat. slog ihjäl det största hotet.

Malice - VG. Lyckades med att dra till sig en Stormclad (?), ta över den, vända på den för att sedan låta den bli äten av bane thralls. Höll även tillsammans med Slayern uppe den kvarvarande jacken - thunderhead så den inte ställde till mer oreda.

Slayer - G. Slogs en lång stund med Thunderhead medan thunderhead försökte slå ihjäl Malice. Gjorde mycket skada men slog ändå inte ner motståndar jacken.

Bane thrall + bane thrall officer och standard - MVG. Dödade allt de kom i kontakt med inklusive eNemo fast han försökte fly. var lite känsliga för saker som hindrar en att charga fronten, men både Malice och Gorchades Hex blast löste det.

Bane Lord tartarus - G+. Dödade själv bara en Stormblade snubbe men hjälpte med sin curse Bane thrallsen att nå fram till sina mål, ex. eNemo.

Mechanithralls + Brute thrall + Necrosurgeon - IG. De hade en svår matchning när de sprang in i Thunderheaden som istort sätt utplånade hela truppen med sin electro attack. Infanteri är nog ättre för dem, plus att ha dem mer utspridda så de alla inte förrintas av en enda attack.

Bloat Thrall - G. Då motståndar armén inte hade så mycket infanteri fanns det inte så många lämpliga mål att skjuta på. 3 Stormeblade soldater dog i alla fall åt Bloat thrallens giftiga regn.

Machine wraith - IG. Blev ihjäl blixtrad innan den han fram. Måste ha mer skydd av terräng nästa gång.

Ragman - IG. Dog i Thunderheadens utplånande av Mechanithrallen. Är kanske inte så bra i denna armé hursom, men ska nog ligga lite mer bakom frontlinjerna. Är mest med på grund av modellen.

Pistol wraith - IG+. Hade två försök på sig att stoppa Thunderheaden men missade alltid det sista av sina tre skott. Mot def 12 ska han träffa men ibland slår man dåligt. Nästa gång ska jag nog försöka buffa attacken med något... Modellen är mycket snygg och nu förtiden är den även målad.


  

Pistol wraith


Warmachine resultat så här långt:

pGorchade 1-0


/M.


Av T-side Ape - 27 juli 2011 09:10

Den lokala spelbutiken Batalj (åter)introducerade mig till Warmachine för någon vecka sedan. För flera år sedan blev jag intresserad av spelet och köpte lite modeller men lyckades inte få mina vänner att vilja spela det. Dessa modeller har legat och vilat i olika kartonger och flyttlådor men nu när Batalj tar upp det på allvar med både en liga och turneringar i höst tänkte jag att det är dags igen. Warmachine är ett spel i steampunk anda. Det finns magi och teknologi i en obskyr blandning. Bland fraktionerna finns det tre olika mänskliga (Cygnar-the good guys, Khador-sovjet och Menoth-religösa), det finns fribrytare/pirater (mercenaries), alver (Scyrah), dvärgar (Rhulic) och odöda (Cryx). Alla har sina egna stridsmaskiner som de slåss med mot varandra samtidigt som de har lite soldater för att backa upp sina maskiner. Spelet är centrerat runt en warcaster som är en slags supermagiker som både kan slåss och kasta magi samt har vissa specialregler som gör den überbra. Då alla warcasters är olika är själva charmen att kombinera en warcaster med de trupper som bäst kompletterar just din superhjälte.


Efter ett speltest nere på Batalj och lite prat med killarna där samt läsande på Privateer press forum fick mig att plocka fram de modeller jag hade köpt för länge sedan. Det var några av de odöda cryx och jag hade mycket roligt då jag målade upp de cryx modeller jag hade:

Bane lord Taratus, Gorschade the bastard med Death walker och Bloat thrall

    Mechanithralls med support

Jag var såld. Efter att ha spenderat lite pengar på en regelbok och lite fler modeller har jag nu en första lista att spela med. Som vanligt när jag angriper ett nytt spel har jag läst en del och utifrån det gjort en blandning av den bästa tänkbara listan och de modeller jag gillar mest från fraktionen. Läsande på forum visar dock att den warcastern jag köpte för 4-5 år sedan uppenbarligen är en av de sämsta idag men en utmaning är en utmaning och det kommer nog lära mig spelet ganska bra att spela ändå.


Min första uppställning - 35poäng

Gorschade the bastard
Malice
Slayer
Bane Lord Tartarus
Bane Thrall (6)
Bane Thrall Officer & Standard
Mechanithralls (6)
Brute Thrall
Necrosurgeon & stitch thralls
Pistol wraith
Bloat Thrall
Machine wraith
Ragman

Listan kommer spelas relativt oförändrad så länge jag vinner ;) men nogrannt utvärderas inför framtida förändringar. Första matchen är ikväll och vi får se hur det går. På lång sikt är målet självfallet att placera sig så bra som möjligt i den lokala ligan.


Ang. målningen är 11 av de 28 modellerna målade men målet är att alla ska vara färdiga när turneringen startar i höst (september). Dock är det kanske svårt att hinna med då jag antagligen måste måla ett till Blood Bowl lag inför NärkeBowl. Första målet är att få Mechanithrallstruppen färdiga (4 stycken till). 

Jag hoppas på att Warmachine i längden ska vara ett lika bra spel som Blood Bowl är. Den första anblicken, både figur och spelmässigt är i alla fall mycket positiv.


/M.

Av T-side Ape - 29 juni 2011 08:16

Slutspelet i den långa blood bowl ligan som orkerna var med i är nu klar. De åkte ut i semi i sista förlängningsrundan. De kommer nog spela i nästa säsong för att revanchera sig men jag beslöt mig ändå för att måla upp ett nytt lag. En stor anledning var för att jag skall delta i Närkebowl en turnering som har kanske den snyggaste loggan någonsin.


För att få en utmaning blev det ett vampyrlag, vilket skall vara det sämsta möjliga laget förutom stuntylagen... Figurerna fick inte super mycket kärlek utan målningen gick väldigt snabbt, men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet. Att använda vit grundfärg är det bästa som har hänt mig i målar väg, modellerna blir färdiga och snygga mycket snabbare.


Först ut har vi några thralls, de är bara grundmålade och washade och skulle behöva lite tillfixning men de duger för ändamålet i stunden. Sedan har jag insett att jag behöver 2 till för att 8 stycken är för få så det måste jag beställa. Dessa modeller är dock från http://www.ffstore.it/ vilket inte är ett ställe jag beställer från dagligen så jag får se hur jag gör. Turneringen är i september och att få tag på en till thrall tills dess verkar optimistiskt.


           


Sedan har vi spelarna som gör laget, vampyrerna. Om de inte skulle suga så mycket blod skulle de vara helt underbara. Starka, smidiga och med möjlighet att plocka nästan alla skills kan man göra lite vad man vill med dessa herrar. Dock är 6 stycken aldelles för många att ha på plan då de förbrukar thralls i rasande takt. 3 eller 4 skall jag nog använda på Närkebowl. Dessa modeller är från Gaspez-arts, som förövrigt sponsar NärkeBowl.

 


Slutligen en lagbild för alla fans, så ni kan se hur laget ser ut tillsammans. Tillåt mig presentera: The Super Suckers

  


/M.

Av T-side Ape - 24 april 2011 17:39

Som det var tänkt ställde orklaget upp på Gothcons bloodbowl turnering GothBowl. Detta var min första bloodbowl turnering på ett större konvent då jag var lätt nervös inför det hela. Då det var första gången för orkerna på en stor turnering valde laget att kalla sig "New orks on da block", snörde på sig kängorna, plockade fram knogjärnen och gick in i tureringen.


  Fanbild av N.O.O.B


Match 1

I första matchen möte de Gotlands gengånare - några odöda som hade en mycket rutinerad coach. Trots att orkerna hade många turer på sig lyckades de inte göra några mål över huvud taget trots att de odöda bara var 7-8 kvar på plan i slutet av matchen. Framförallt berode det på en Ghoul som vägrade åka i backen. Förlust 0-1.


 

En av orkernas attacker mot Gotlands gengångare. Bollen i buren på väg ner längs vänsterflanken.


Match 2

I andra matchen var det ett annat odött lag som möttes - Return of the necromongers. Orkernas högre armour och diciplinerade bur spel belönade sig i längden och när slutsignalen blåstes hade de nya orkerna i kvarteret tagit sin första seger: 2-1. I de första två matcherna hade även orkernas styrka lämnat ett övertag i casulties. De hade gjort 6 och bara fått 2 mot sig.


   Orkernas försvar mot det första anfallet från The necromongers. Trotts att försvaret misslyckades på grund av en misslyckad bollplock vanns matchen.


Match 3

I den tredje matchen mötte orkerna ett människolag - panzer [någonting?]. Människorna fick bollen på sin planhalva och spelade mycket passivt utan att ens göra ett riktigt försök att ta sig igenom orkernas försvar. Det gick bra i några turer, sedan hade orkerna bollen och gjorde ett mål. Matchen slutade 3-0 och var aldrig jämn fast alla människorna och alla orker hölls sig från att bli skadade.


  

New orks on da block på väg ner mot endzonen i en av sina TDs.


Match 4

Efter de första tre matcherna låg N.O.O.B på femte plats. Då de översta åtta skulle gå till semifinal visste orkeran att ett lika resultat skulle räcka för kvalificera sig vidare. Laget de skulle möta var Tungur knivur, ett norselag som inte förlorat någon match ännu utan hade två vinster och en oavgjort resultat. Matchen började med en ursinning attack från Tungur vilket gav ett mål i tur 5. Orkerna lyckades inte kvittera i 1:a halvlek. I andra halvlek gjorde de en långsam box som gjorde mål i tur 7. Tungur misslyckades sedan med sitt 2-turs försök och det var lika, men orkerna kom undan med hjärtat i halsgropen.


 

Första kickoffen innan Tungur startar sin ursinniga attack nerför högerkanten. 


Efter grundspelet hade orkerna tagit sig till semifinal. De hamnade på plats 5 av 18 lag vilket var helt godkännt. 6 TD gjorda och 4 insläppta var också ok medan CAS var på 8-2, vilket är mycket bra. Semifinalen skulle dock vara dungoeon bowl något orkerna aldrig förut hört talas om...


Semi

Då det var dungeon bowl som gällde i de två semifinalerna skulle orkerna ner i underjorden och där möta ett norselag - Walkurenritt, ett khemri lag - Killabots och ett Goblinlag - Dirty Rotten Göteborgers. Första målet vinner. Orkerna fick första turen och sprang in i gångarna på jakt efter bollen.


Blitzerna leder vägen in i undergjorden. I fjärran anas Norse till vänster och Khemri till höger.

  

 

Reserverna väntar på att få slänga sin in genom teleportörerna och delta i "spelet"


Khemri lyckas hitta bollen nära sin egen ingång och orkerna är först på plats för att försöka ta den ifrån dem. Efter några turer är dock även de andra lagen där och sedan haverierar spelet in i en enda stor gröt - precis som orkerna vill ha det.


 

  En liten del av jättegröten. Bollen är som mandeln, svår att hitta men den finns med på bilden om du tittar noggrannt


Ork blitzern Henry Rollins som i tidigare matcher fått en höjning i agility är väldigt nära att göra mål då han slår ner skelettet som hade bollen, springer sig fri och någon tur senare bara står en 2+ duck (utan reroll) från att vinna matchen. Goblinerna vinner sedan matchen efter en makalös serie av svåra upplockningar, duckningar, hand overs under en och samma tur och gick vidare till finalen där svenskar som steppar - ett wood elfs lag väntade att mötas. Sammantaget en mycket bra semifinal om 150 minuters spännande spel.Följdverkan

Jag blev positivt överraskad av att delta i GothBowl. Det var otroligt kul och givande och jag tror jag måste börja planera för att ha frdigt ett nytt lag till nästa år. Kanske bör även andra turneringar se dessa orker försöka vinna hem priserna. En utmärkelse fick även spelare nummer 1 - rat scabies vilket gav ännu mera vatten på min kvarn. Antagligen för att det är den enda konventerade spelaren i hela laget.


   Rat Scabies just hemkommen från GothBowl


    


/M


Av T-side Ape - 17 april 2011 17:17

Hade tänkt att vara färdig med alla mina 27 royalister denna helg men inser att jag inte kommer hinna idag. Men, under veckan blir de nog färdiga. Tänkte dock visa upp de första 8:a som fick gå före i prodiktionskedjan för att jag skulle kunna visa upp dem.Was supposed to be finished with all my 27 royalist this weekend but I realized that I will not have time today. However, during the week, they are probably finished. Thought however show up the first eight who had cut in line so that I could show them off. 

Det är otroligt ansträngande att i längden göra modell efter modell meda samma färg så ibland är man värd att ta en liten genväg. Men de var bara på de sista stegen, basen och lite detaljer som dessa modeller trängde sig före i kön, annars är alla så gott som färdigmålade. Min arbetsyta får stå för bevis där ni kan se både royalisterna och de helt omålade chrusaderna.


It is boring that in the long run paint model after model in the same color so sometimes it worth taking a small shortcut. But they were only on the final steps, the base and a little detail that these models have that the others hasn't, otherwise they are all as good as painted. My desktop may account for evidence that you can see both the royalist and the primed crusaders.

 

Nu ska jag skynda mig så de övriga modellerna strax kan ta plats bredvid sina kompisar.

/M

Presentation

This is a painting, modeling and gaming blog following my interests in miniature games. It is focused on the game Blood Bowl.

/ M.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bowlesque exposure med Blogkeen
Följ Bowlesque exposure med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se